Varför WordPress?

WordPress är en plattform som du kan användas för att skapa hemsidor, blogg eller till och med mer avancerade applikationer. Det finns många liknande alternativ som kanske är mer avancerade men WordPress har ett antal  stora fördelar.

WordPress är störst

WordPress används av över 75 miljoner hemsidor och på 20 % av alla hemsidor vilket gör det till det största CMS (Content Management System) som finns. Det används över hela världen och finns översatt till över 40 språk.

Företag, privatpersoner och organisationer använder och bidrar till dess ekosystem dagligen, t.ex. finns över 29 000 plugin och 2 000 teman tillgängliga via wordpress.org.

Flexibelt och utbyggbart

En av framgångsfaktorerna för WordPress och som gör det mycket flexibelt och utbyggnadsbart är separationen mellan design, funktionalitet och innehåll. Du kan lätt ändra utseende på din hemsida genom att byta eller modifiera ditt tema, lägga till ny funktionalitet genom att installera ett plugin och enkelt hantera innehåll utan att behöva påverka utseende eller funktionalitet.

Detta gör att utveckling kan göra kostnadseffektivt och säkert genom löpande uppdateringar.

Fortsätter utvecklas

Till sist vad som gör WordPress så intressant är inte endast vad det är idag, utan snarare hur det fortsätter att utvecklas. Användartalet och marknadsandelen av WordPress fortsätter att öka samtidigt som organisationen och processen för att vidareutveckla plattformen förbättras. Det pågår många intressanta förbättringsprojekt och man har förstått att WordPress inte endast är en plattform för hemsidor eller bloggar utan även en applikationsplattform på vilket man kan bygga många olika typer av lösningar på.

Har du vidare frågor eller är intresserad av WordPress? Kontakta oss så hjälper vi dig.